pr & social media adviesbureau

blog

Google+ voor bedrijven

Google+ voor bedrijven

Sinds de introductie van Google+ is het aantal gebruikers gegroeid tot 40 miljoen mensen. Vanaf vandaag maakt Google, Google+ beschikbaar voor Google Apps gebruikers. Je kunt Google+ eenvoudig handmatig inschakelen voor je organisatie. Gebruikers hoeven zich vervolgens slechts aan te melden op google.com/+ om van start te gaan.

Google+ wordt de komende paar dagen automatisch beschikbaar voor alle klanten die gebruikmaken van Google Apps for Business of de gratis versie van Google Apps en die hebben gekozen nieuwe services automatisch te gebruiken.

Goed nieuws ook voor ons! Als Whizpr maken we al lange tijd gebruik van Google Apps en willen we graag de communicatiemogelijkheden van dit sociale netwerk ontdekken. Voor ons zelf, en als PR-kanaal voor onze klanten.  Natuurlijk zijn we al op Google+ te vinden met onze privé-accounts. Echter, het steeds heen en weer schakelen tussen twee Gmail-accounts is niet bevordelijk voor het gebruik. Vanaf vandaag hoeft dat dus niet meer.

Voor de gebruikers die, net als wij bij Whizpr, Google+ al gebruiken met hun Gmail-account en in plaats daarvan hun Google Apps account willen gebruiken, bouwt Google een migratietool om over te stappen. Met behulp van deze tool hoef je je circles niet opnieuw op te bouwen, en mensen die je al hebben toegevoegd worden automatisch gekoppeld aan je nieuwe profiel. De tool zal naar verwachting binnen een paar weken beschikbaar zijn. Je kunt dus vandaag al aan de slag met je Google Apps account en je connecties samenvoegen op het moment dat de tool beschikbaar is.

Alvast een tip: Google+ Hangout kun je gebruiken voor calls. Bij Whizpr experimenteren we op dit moment hiermee en het voordeel is dat het ook werkt op mobiele apparaten als de smartphone en tablet. (Voorwaarde is dan wel om een camera aan de voorkant te hebben).

Meer gedetailleerde informatie over Google+ voor bedrijven is te vinden op de Google Enterprise Blog.

 

 

Reacties (1)

  • Ugg classic tall schoenen
  • [website]

  Bedankt voor het delen.

  Woensdag 16 november 2011 04:23

Reageer

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond