pr & social media adviesbureau

blog

Oeps, we worden alsmaar dommer


In zijn post The Expansion of Ignorance schrijft Kevin Kelly hoe dom wij als mensheid worden van de immens snelle toename van kennis en informatie.

In een notedop: we delen steeds meer informatie met elkaar en vinden daardoor alsmaar sneller antwoorden op vragen, elk antwoord roept weer nieuwe vragen op, waarop weer sneller de antwoorden worden gevonden. Kortom: onze kennis verliest in een toenemend hoog tempo z'n relevantie.


We kunnen zijn artikel over hoe kennis dom maakt terzijde werpen, maar daarvoor is de man te goed op de hoogte. De heer Kelly is, als een van de grondleggers van het Amerikaanse techblad Wired, een autoriteit op het gebied van IT-ontwikkelingen en de effecten ervan op ons leven. Hij wordt gezien als visionair. Als illustratie van hoever meneer Kelly gemiddeld voor de muziek uitloopt: de acteurs van the Matrix hebben zijn boek Out of Control moeten lezen om zich een weg door het script van de SF trilogie te kunnen worstelen. Go figure.


Morgen gaan SURFnet, Cisco, Waag Society en HIT in een ronde tafel met elkaar discussiëren over de kwaliteit van het technisch onderwijs in Nederland. Voor alle sprekers geldt dat ze enthousiast bijdragen aan de verspreiding van kennis en daarbij gebruik maken van moderne technologie.


Draagt Whizpr met het organiseren van deze ronde tafel nu bij aan waardeverlies van kennis?

Reageer

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond