pr & social media adviesbureau
e-office

Managementboek 'Yellow&Blue': Bestaande structuren funest voor innovatie

'Yellow&Blue' van Roland Hameeteman over versterken concurrentiepositie door combinatie van structuur en creativiteit

Houten, 7 december 2011 - Roland Hameeteman publiceert vandaag zijn derde boek met de titel 'Yellow&Blue'. In dit boek beschrijft Hameeteman, oprichter van e-office, hoe bestaande structuren van organisaties ontoereikend zijn om te overleven in het huidige economische klimaat. De veelheid aan processen is funest voor creativiteit en innovatie. Enige vorm van structuur is echter wel nodig om innovatie mogelijk te maken.

Alleen met de juiste mix van inventiviteit (Yellow) en structuur (Blue) waarborg je de innovatiekracht van een organisatie. Met de inzet van deze mix wordt de belangrijkste asset van de organisatie, het corporate brein, namelijk optimaal benut. Deze is noodzakelijk om in de snel veranderende markt de juiste producten en diensten te kunnen blijven bieden en daarmee het bestaansrecht van een organisatie te waarborgen.

Inspiratie
"Bedrijven zoeken naar mogelijkheden om te overleven in het huidige economische klimaat waarin niets meer zeker lijkt en alle regels anders zijn dan we gewend waren. Ik wil met mijn nieuwe boek 'Yellow&Blue' managers en bestuurders inspireren eens wat vaker buiten de gebaande paden te gaan, hun onderscheidend vermogen te verstevigen en daarmee de toekomst van hun bedrijf te garanderen." Het is het derde boek van Hameeteman en wederom geen gewoon managementboek. Het is een persoonlijk en openhartig verslag van zijn eigen ervaringen.

Naast veel praktische tips om met 'Yellow&Blue' aan de slag te gaan, stelt Hameeteman in zijn boek dat een succesvol bedrijf niet alleen nieuwe producten en diensten bedenkt, maar dat er ook een vaste kern moet zijn. Deze zorgt ervoor dat die producten en diensten op tijd geleverd worden, voor een acceptabele prijs en van een goede, betrouwbare kwaliteit. Die kern is het proces, het blauwe deel van de organisatie, die het creatieve, gele deel haar vastigheid geeft.

Practice what you preach
Roland Hameeteman is een van de oprichters van e-office en het boek komt voort uit zijn dagelijkse praktijk bij het leiden van dit bedrijf en de problematiek die hij bij klanten ziet. Hij is zelf door schade en schande wijzer geworden. "Bij e-office waren niet de processen, maar de creativiteit leidend, er was een duidelijk tekort aan blauw. Daarom heb ik recentelijk een COO aangetrokken die de structuur in onze organisatie kan waarborgen."

Het boek is vanaf 7 december 2012 verkrijgbaar via managementboek.nl en bol.com en de Selexyz boekhandels.

---

Over Roland Hameeteman
Roland is de oprichter van een aantal bedrijven/organisaties, waaronder e-office en schreef meerdere boeken  over een nieuwe manier van werken. Daanaast blogt Roland op zijn eigen blog 'De kracht van mensen'.

Over e-office
e-office, the human software organisation is opgericht in 1991. Direct vanaf het begin hebben wij ons gespecialiseerd in de creatie van de optimale digitale werkomgeving voor professionals. Wij implementeren hiervoor de nieuwste IBM, Microsoft en mobile technologieën en begeleiden de organisatie- en gedragsverandering die nodig is om werkprocessen te verbeteren. e-office adviseert organisaties over de manier waarop zij technologie kunnen inzetten om (virtuele) samenwerking te verbeteren en zo efficiënter te werken, ongeacht tijd of plaats.

Hierbij staat een goede balans tussen mens, organisatie en technologie centraal. Deze manier van werken past bij deze eeuw: work21. e-office is Microsoft Partner, IBM Premier Partner en RIM Alliance Elite Partner. Bij e-office, gevestigd in Houten, werken zo'n 100 specialisten

Meer informatie is beschikbaar op www.e-office.com.

Voor meer informatie:
e-office
Pauline Huijzer
Tel.: 088 001 83 00
e-mail: pauline.huijzer(at)e-office.com

Whizpr
Marjan Schrader/ Willemijn Vader
Tel.: 0317 410 483
e-mail:e-office(at)whizpr.nl