pr & social media adviesbureau
Mitel

Mitel breidt UC uit naar Apple iPhone en iPad

Mitel's UC Advanced Mobile for iOS vereenvoudigt 'Bring-Your-Own-Device' (BYOD)-trend voor IT-afdelingen

Nieuwegein, 27 september 2011
- Mitel (NASDAQ: MITL), leverancier van unified communications-softwareoplossingen, kondigt aan dat de Mitel Unified Communicator (UC) Advanced-software nu beschikbaar is voor het iOS mobiele besturingssysteem voor Apple iPhones en iPads. Hierdoor is Mitel nu in staat unified communications-toepassingen te leveren voor de meest gebruikte besturingssystemen binnen zakelijke omgevingen: iOS, RIM en Android. Dit biedt IT-managers de mogelijkheid het BYOD-principe te faciliteren waarbij werknemers hun eigen mobiele toestel gebruiken voor zakelijke doeleinden.

BYOD vormt een van de vele extra uitdagingen voor IT-afdelingen om beveiliging te garanderen en controle te houden. Mitel maakt het mogelijk beter met deze trend om te gaan door unified communications te bieden voor iOS en andere mobiele platformen. Dit bouwt voort op Mitel's Freedom Architecture, die afrekent met de gesloten, single-vendor UC-architectuur en uitgaat van  een 'best-in-class'-benadering voor de communicatie-infrastructuur.

"Wij zien dat het leveren van UC-software voor het iOS-platform essentieel is voor onze klanten", zegt Gijs Borsboom, Sales Director Northern Europe bij Mitel. "Bij kleine en middelgrote ondernemingen is het iOS-besturingssysteem zelfs vaak de eerste keuze*. Daarnaast kunnen bedrijven het BYOD-fenomeen niet langer negeren. Door één enkele softwareoplossing te leveren die werkt op de meest gebruikte mobiele platformen en naadloos aansluit op de bestaande infrastructuur, wil Mitel de UC-industrie veranderen."

Mitel UC Advanced biedt desktop- en mobiele gebruikers één enkele interface voor toegang tot alle Mitel communicatieoplossingen, waaronder spraak, video, instant messaging, conferencing en aanwezigheidsfunctionaliteit.

Mitel UC Advanced Mobile voor iOS biedt de volgende mogelijkheden:

  • Doorzoeken van bedrijfscontacten en met een click-to-dial-functie direct contactpersonen bellen via het bedrijfsnetwerk
  • Gemiste, geplaatste en ontvangen oproepen bekijken
  • Toegang tot visual voicemails die zijn binnengekomen op het zakelijke nummer en berichten afluisteren in volgorde van belangrijkheid in plaats van tijdstip van binnenkomst.
  • Automatische update aanwezigheidsstatus en call routering, gebaseerd op locatie of tijdstip van de dag.


UC Advanced Mobile voor iOS is beschikbaar voor UC Advanced-gebruikers in Apple's App Store:
- iPads: http://itunes.apple.com/us/app/uca-mobile/id448794620?ls=1&mt=8
- iPhones: http://itunes.apple.com/us/app/uca-mobile-for-iphone/id457628484?ls=1&mt=8

------

* GigaOm, 2011 — http://gigaom.com/apple/ipads-enterprise-growth-bested-only-by-iphone/

Over Mitel
Mitel Networks (NASDAQ: MITL) is een wereldwijde aanbieder van zakelijke communicatie- en samenwerkingsoplossingen en diensten. Mitel’s Freedom architectuur biedt organisaties de flexibiliteit en eenvoud die nodig is in de huidige dynamische werkomgeving. Mitel biedt een krachtige suite van geavanceerde communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden op basis van cloud-ready, hardware-onafhankelijke software. Het stelt organisaties in staat best-of-breed oplossingen te implementeren op elk type netwerk. Daarnaast hebben gebruikers overal en met elk type toestel dezelfde functionaliteit als ‘op kantoor’. Mitel heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Ottawa, Canada. Het EMEA hoofdkantoor is gevestigd in Caldicot, UK en het bedrijf heeft kantoren, partners en wederverkopers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.mitel.nl

Meer informatie
Mitel
Marieke Adama
Tel: 030 8500 030
E-mail: marieke_adama(at)mitel.com

Whizpr
Winnie Silvertand
Tel: 0317 410 483
E-mail: mitel(at)whizpr.nl