pr & social media adviesbureau
Mitel

Mitel vereenvoudigt beheer van Unified Communications

Nieuwe functies MCD 5.0 zorgen voor waardeverhoging partners en lagere TCO klanten

Nieuwegein, 26 oktober 2011
- Mitel (NASDAQ: MITL), leverancier van unified communications-softwareoplossingen, kondigt Mitel Communications Director (MCD) 5.0 aan. MCD vormt de basis van Mitel's Freedom-architectuur. Hierdoor hebben organisaties toegang tot een geavanceerde reeks communicatietoepassingen op basis van cloud-ready software. Deze toepassingen kunnen eenvoudig ingezet worden op standaardservers, waaronder gevirtualiseerde serveromgevingen. Mitel heeft meerdere nieuwe functies toegevoegd om het beheer van de software nog eenvoudiger te maken dan het al is. Meer details over de MCD 5.0 zijn ​​hier te vinden: http://www.mitel.com/DocController?documentId=32750

Nieuwe functionaliteit
MCD 5.0 ​​bevat belangrijke nieuwe functies die zijn geoptimaliseerd voor middelgrote tot grote ondernemingen waaronder:
• De mogelijkheid om Virtual MCD (vMCD) op te schalen waardoor één enkele oplossing tot 2500 gebruikers ondersteunt;
• Een gestroomlijnd proces voor het installeren en toewijzen van systemen;
• Eenvoudiger beheer met functies zoals volledig gesynchroniseerde integratie met Active Directory;
• De optie om MCD in te zetten op een standaarserver met volledig redundante componenten, waaronder processors, voeding en ventilatoren, voor verbeterde bedrijfscontinuïteit.

"Het is altijd fijn te weten dat er naar je wordt geluisterd. Mitel heeft onze feedback serieus genomen en meegenomen in hun productontwikkeling", zegt Frank Ball, telecom-coördinator bij Okanagan College. "Met deze nieuwste versie van MCD is ons dagelijkse beheer drastisch vereenvoudigd. Daarnaast geeft de flexibiliteit van hun Freedom-architectuur ons de mogelijkheid te profiteren van onze investering bij de verdere ontwikkeling van onze IT-strategie."

"Na vele gesprekken met onze partners en gebruikers hebben we belangrijke wijzigingen in het ontwerp van MCD 5.0 ​​aangebracht. Hiermee komen we beter tegemoet aan de behoeften van onze grotere klanten", zegt Gijs Borsboom, Sales Director Northern Europe bij Mitel. "Deze nieuwe oplossing verbetert de beheermogelijkheden voor zowel on-site beheerders als partners. Dit resulteert uiteindelijk in een verlaging van de TCO voor de klant."

---------


Over Mitel
Mitel Networks (NASDAQ: MITL) is een wereldwijde aanbieder van zakelijke communicatie- en samenwerkingsoplossingen en diensten. Mitel’s Freedom architectuur biedt organisaties de flexibiliteit en eenvoud die nodig is in de huidige dynamische werkomgeving. Mitel biedt een krachtige suite van geavanceerde communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden op basis van cloud-ready, hardware-onafhankelijke software. Het stelt organisaties in staat best-of-breed oplossingen te implementeren op elk type netwerk. Daarnaast hebben gebruikers overal en met elk type toestel dezelfde functionaliteit als ‘op kantoor’. Mitel heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Ottawa, Canada. Het EMEA hoofdkantoor is gevestigd in Caldicot, UK en het bedrijf heeft kantoren, partners en wederverkopers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.mitel.nl

Meer informatie
Mitel
Marieke Adama
Tel: 030 8500 030
Email: marieke_adama(at)mitel.com

Whizpr
Winnie Silvertand
Tel: 0317 410 483
Email: mitel(at)whizpr.nl