Social media

Social Media
 

Volgers worden fans

Social Media geeft een extra dimensie aan jouw verhaal, waarbij het draait om authenticiteit en interactie. Door je transparant op te stellen toon je niet alleen jouw identiteit, maar toon je ook kwetsbaarheid en authenticiteit naar jouw doelgroep. Een must tegenwoordig! 

Dankzij jouw open houding en relevante content gaan jouw volgers graag de interactie met je aan en kom jij nog beter te weten waar zij naar op zoek zijn. We bewerkstelligen een ongoing communicatiestroom in jouw consistente, herkenbare communicatiestijl op Social Media: zo binden we mensen aan je merk en worden ze uiteindelijk fan. Dit doen we middels campagnes via organische of gepromote posts, chat en live events op bijvoorbeeld Instagram, Twitter, LinkedIn, Facebook en Tiktok.

Neem contact op

De fundering

Deze ingrediënten liggen aan de basis van onze Social Media.

Ingrediënt 1: Gepromote posts

Transparant zijn, je kwetsbaar opstellen, een kijkje achter de schermen geven… Moet dat nu allemaal? Het hoeft niet, maar het is wel de juiste formule als je van volgers fans wil maken! We laten mensen die nog niet bekend zijn met jouw merk kennismaken, door middel van gepromote posts. Dit zijn advertenties die lijken op organische posts, toegespitst op de (nieuwe) getargete doelgroep die jij aan je wil binden. Zo maken we hen bekend met een bepaald thema, een trend of uitdaging, waardoor ze de interactie kunnen aangaan met jouw content en leads creëren.

Naast deze advertenties is er nog een manier om posts te promoten: Influencer Marketing! Deze influencers hebben een eigen bereik en eigen platform, met een grote geloofwaardigheid binnen hun doelgroep.

Whizpr Gepromote posts
Whizpr Organische posts

Ingrediënt 2: Organische posts

In jouw organische posts richten we ons tot de volgers die je al hebt. Zij weten al wie je bent, wat jouw bedrijf doet, en hebben er een goed gevoel bij (anders zouden ze je niet volgen!). Deze mensen kun je meer gaan betrekken: ze overwegen om jouw product aan te schaffen of hebben dit al eerder gedaan. Hier kun je jouw content op aanpassen, door bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen geven, door te reageren op berichten of je webcare naar een nieuw level te tillen. In al deze aspecten helpen wij en zorgen we dat het gehele Social Media-profiel wordt onderhouden.

Ingrediënt 3: Webcare

Social Media is het middel bij uitstek om direct de interactie met jouw publiek aan te gaan. Dat is heel mooi, maar ook veel werk! Jouw publiek kan bijvoorbeeld met vragen zitten, die zij direct stellen via de berichtenservice van bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Om dit in goede banen te laten leiden, en te zorgen dat jouw communicatie binnen een lijn blijft, helpen bij hierbij. Wij helpen met het beantwoorden van vragen, het opnemen van klachten en andere feedback en gaan zo - op basis van onze kennis en ervaring - de interactie aan met de doelgroep. Naast dat wij jou en jouw publiek een handje helpen, anticiperen we zo op thema's die leven binnen jouw doelgroep, waardoor we volgende stappen kunnen zetten om te voldoen in hun informatiebehoefte.

Whizpr webcare social media

Social Media, in de mix

Voor een succesvolle geïntegreerde communicatie stemmen we jouw Social Media af met:

Digital Marketing

Marketing via online kanalen en digitale technologieën

We verspreiden jouw relevante content op Social Media in de vorm van video’s, nieuws en acties of bieden een kijkje achter de schermen. Vervolgens kun je feedback gaan verzamelen! Wanneer je feedback ontvangt op jouw boodschap ben je namelijk in het bezit van waardevolle input voor het optimaliseren van je communicatie en interactie.

Inbound Marketing

Inspelen op de vraag en behoefte van de klant

Via Social Media ga je direct de interactie aan met jouw publiek en betrek je hen blijvend - van kennismaking tot aankoop en daarna - bij jouw boodschap. Dit maakt Social Media onmisbaar binnen een goede inbound marketing-strategie.

PR

Het relevante en onderscheidende verhaal bevordert de relatie tussen organisatie en publiek

Social Media geeft jouw PR een extra dimensie. Waar je voorheen vooral je nieuws deelde met de pers, kun je jouw doelgroep nu direct bereiken via social media en de interactie aangaan

Contentcreatie

Jouw herkenbare identiteit en boodschap weergegeven in tekst, beeld en gedrag

Social Media is niks zonder content. In beeld, tekst en gedrag geven we via Social Media body aan jouw identiteit. De content die we verspreiden brengt deze tot uiting en laat jouw volgers denken: ¨Hier wil ik bijhoren!¨.

Marketing Automation

Een effectieve indeling en planning van content voor verschillende online kanalen

We automatiseren jouw Social Media-strategie en -planning met behulp van marketing automation platforms, zoals Hubspot. Hiermee kunnen wij campagnes en advertenties doelgericht plannen, uitzetten en laten aansluiten op de rest van jouw digitale communicatie.

Ga de interactie aan met jouw doelgroep