Ronald Veen

Ronald Veen

Content Marketeer

In het eerste decennium van het inmiddels niet meer zo nieuwe millennium begonnen als junior systeembeheerder en “opgeklommen” naar software consultant, werd het voor Ronald tijd voor wat anders: schrijven. Bij een vorige, grote werkgever in de IT kreeg hij daarvoor de kans, en dat beviel hem goed. Toch mocht het nog net ietsje meer zijn. Laat daar nou net op dat moment een advertentie met een prikkelende vacature bij een leuk bedrijf voorbijkomen… En zo was de stap naar Whizpr – waar hij het team versterkt als content writer om het verhaal van de klant zo scherp mogelijk toe te vertrouwen aan gevirtualiseerd pixelpapier – snel gemaakt.

Ronald komt uit ’n nuchter, maar warm en sociaal Drents nest, heeft Indische roots, woont met z’n vriendin samen in het Overijsselse Ommen en managet met haar een samengesteld gezin.

En een eigenwijze ruwharige dwergteckel, want het was nog niet druk genoeg.

In z’n vrije tijd luistert hij graag naar alternatieve muziek en hoopt hij post-corona weer ‘ns naar Paradiso of Lowlands te mogen. De verzameling van bijna 1.000 cd’s groeit echter niet meer zo snel als voorheen: ook hij is ein-de-lijk gezwicht voor de streamingdiensten. Als hij even geen papa hoeft te zijn gamet hij: vooral indiegames, de Total War-reeks en retro “boomershooters” zorgen voor versleten randapparatuur. Ronald heeft een brede interesse en ziet zichzelf als een generalist, maar weet nog steeds niet precies waar z’n obsessie met Japan vandaan komt.

Daar wordt aan gewerkt.