Introductie Erik de Geus

VMware
introductie Erik de Geus

Over VMware

VMware is innovator in enterprise software. Het bedrijf staat aan de basis van de wereldwijde digitale infrastructuur. De cloud, app-modernisering, networking, security en digital workspace-platforms van VMware vormen een flexibele, consistente, digitale fundering waarop organisaties applicaties waar dan ook bouwen, draaien, beheren en verbinden. Een digitale fundering gebouwd op VMware zorgt voor snelle, door technologie gedreven innovatie en continue integratie met opkomende technologie. Organisaties kunnen zich snel aanpassen zonder impact op de business operations en de return on investment, mensen, processen en systemen maximaliseren.

banner

Uitdaging: Thought leadership opbouwen

Begin 2021 heeft VMware Erik de Geus aangesteld als Senior Regional Director Benelux. In deze functie is Erik een belangrijke woordvoerder voor de Nederlandse markt. Daarom is het van belang de persoon achter de functie te profileren en wat zijn visie is op het bedrijf en de markt waarin VMware actief is. De uitdaging is om VMware een lokaal gezicht te geven en te zorgen dat Erik wordt gezien als een “thought leader” op relevante onderwerpen, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied.

Hulpvraag: Hoe introduceren we de nieuwe Senior Regional Director Benelux?

VMware vroeg Whizpr om de nieuwe Senior Regional Director Benelux Erik de Geus te introduceren aan de markt. Een belangrijke wens was dat de communicatiemiddelen konden worden gebruikt voor zowel interne als externe communicatiedoeleinden en dat de communicatie persoonlijk was. Bovendien moesten de gekozen middelen zich lenen om het authentieke verhaal van Erik op effectieve wijze over te brengen. 

Artikel

Onze aanpak: Een dynamisch en persoonlijk multi-inzetbaar verhaal

We kozen voor een geïntegreerde aanpak van communicatiemiddelen en media. Allereerst pitchten we het nieuws exclusief aan Computable voordat we het persbericht over zijn aanstelling breder verstuurden naar andere media. Vervolgens maakten we in samenwerking met een videoproductiebedrijf drie korte video’s, waarin De Geus vertelt over zijn ervaringen met werken bij VMware en de rol die VMware speelt bij klanten en partners. Deze video’s deelden we op het persoonlijke LinkedIn-profiel van Erik en op de corporate LinkedIn-pagina en blog van VMware. We regelden een interview voor een uitgebreid profielverhaal in een IT-medium waarin Erik werd bevraagd over zijn professionele loopbaan, ambities en de lessen die hij geleerd heeft. Tot slot hebben we in samenwerking met VMware Benelux een aantal verhalen gemaakt rondom actuele thema’s die we hebben aangeboden aan relevante IT- en business-media.

Resultaten: Meer engagement dankzij persoonlijke (video) content

De drie video’s genereerden zowel op Erik’s persoonlijke LinkedIn-profiel als op de corporate LinkedIn-pagina veel meer engagement dan eerdere posts die verwezen naar algemene artikelen over VMware. Het nieuws over zijn nieuwe functie is breed gepubliceerd in IT- en businessmedia, waaronder het Financieele Dagblad, Executive People, Computable en Emerce en Erik kreeg zijn succesvolle vuurdoop als lokale woordvoerder van VMware.

0
Video likes
0
Video comments
0
Interview likes
0
Interview comments

Mensen doen zaken met mensen. Om Erik te introduceren als het gezicht van VMware in de markt hebben we samen met Whizpr een programma opgesteld waarin het gebruik van video, sociale media, pers en opinieartikelen wordt geïntegreerd.  Uitkomst: zowel persoonlijk als via sociale media veel leuke en positieve reacties en daarmee een vliegende start voor Erik in zijn nieuw rol.

 - Ron Grevink, Senior Marketing Manager Benelux, VMware

De Senior Regional Director van VMware is het boegbeeld van het bedrijf in de regio. Het is dus belangrijk dat mensen weten wie dat is en wat zijn/haar visie is. Erik de Geus heeft een heldere visie op hoe VMware succesvol kan zijn in de Benelux en wij helpen hem om deze visie op een effectieve manier bekend te maken aan de juiste mensen. Een leuk project waarin we productief hebben gewerkt met VMware en onze videopartner Merged.

- Paul Maris, Account Director Whizpr

Meer cases

Inspelen op actualiteit om relevantie te verhogen

Introductie bij een breed publiek en bouwen aan mediarelaties

Cross Cloud

Positionering in een uitdagend speelveld

oor voor verhalen
oog voor digitale strategie

Net als jij, heeft jouw doelgroep een verhaal. Wij geloven in de waarde van jouw rol in dit verhaal. Door jouw content aan te laten sluiten op hun belevingswereld en een antwoord te bieden op hun uitdagingen en problemen, trek je ze dichter naar je toe. Geloof jij in de waarde van verhalen? Wij ook! Neem contact op en vertel ons wie je bent en wat je zoekt. Wij zijn een en al oor.